Jockey Journal Forum banner

Lucas K2FC magneto trouble help

9416 Views 17 Replies 9 Participants Last post by  Tony the torch
This is not a call for help, but rather a tech tip that may help you with your K2Fc magneto if you are having trouble with a poor/no run condition. The time this happened to me, it was on a fresh build, complete motor build, complete mag rebuild. And the bike ran like a champ for two weeks before this issue reared its ugly head.

Symptoms:
Backfiring out exhaust, stalling out, and eventually a "no-run" condition, only occasional firing of either cylinder. It was much like having very fouled plugs, and having the kill switch "on".

Upon further trouble shooting, it began to run, but only with the cap off (even without the kill wire connected).

The issue turned out to be a slightly loose (not rattling loose, just not completely cranked down) center stud. After tightening the stud, it ran like a champ again, instantly.

I hope this info helps another one of us fools who are addicted to old British iron.

Cheers, Dan.

This is not the mag in question, but it is a K2FC...
See less See more
1 - 3 of 18 Posts
That would make sense, since i think you can use an ordinary points type test light to see when the points open if you remove the screw and depend on the taper to keep the assembly in place. This is for static timing only, of course.
Do you mean that you wedge a shim between the OD of the cam ring and the bore it fits in?
1 - 3 of 18 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top